Fillaritakseja 14 suomalaiseen kaupunkiin – ekologinen ja hauska kulkumuoto

Matkailu · Terhi Piiroinen

Biketaxi on Suomen ainoa valtakunnallinen sähköpolkupyörätaksiyritys. Sen ensimmäiset riksakyydit ajettiin Kuopiossa kesällä 2016. Muutamassa vuodessa toiminta on muuttunut valtakunnalliseksi franchise-liiketoiminnaksi.

Vappuna fillaritaksien toiminta alkaa jo 14:ssa kaupungissa ympäri Suomea. Keskusta-alueella liikkuvaan polkupyörätaksiin mahtuu kerrallaan 2-3 asiakasta. Kuskit toimivat polkemisen ohessa myös paikallisoppaina ja osaavat vinkata asiakkaille missä mitäkin tapahtuu.

– Välillä matkat voivat olla jopa 10 kilometriä suuntaansa, mutta pääasiassa toimimme kaupunkien keskustoissa ja niiden lähialueilla. Toimintasäde noin neljä kilometriä, Biketaxista kerrotaan.

Kesän aikana liikenteessä on yhteensä 125 riksaa ympäri Suomea. Yritys työllistää yli 150 kesätyöntekijää. Kuskit ovat pääasiassa täysi-ikäisiä nuoria opiskelijoita. Yrityksen tavoitteena on kuljettaa syyskuun alkuun kestävällä kaudella yli 200.000 asiakasta.