Kela syyllistyi tietoturvaloukkaukseen: ”Olemme erittäin pahoillamme”

Digi · Terhi Piiroinen

Kela on syyllistynyt tietoturvaloukkaukseen. Asiasta on tehty ilmoitus tietosuojavaltuutetun toimistoon. Asiaosaisina on yli miljoonaa suomalaista.

Kela.fi-verkkosivustolla on ollut tänä vuonna 28.3.–19.4. välisellä ajalla evästeitä, jotka ovat keränneet kävijöiden IP-osoitteita, vaikka suostumusta evästeiden käyttämiseen ei olisi annettu. Kela.fissä on ollut kyseisellä aikavälillä noin 1,25 miljoonaa kävijää.

Evästeillä on seurattu esimerkiksi, miten kävijät ovat liikkuneet kela.fissä ja kela.fihin ohjaavan mainonnan tuloksia. Lisäksi evästeiden keräämää tietoa on voitu käyttää verkkomainonnan kohdentamiseen, jolloin tietoja on luovutettu kolmansille osapuolille.

– Olemme erittäin pahoillamme. Selvitämme asian perinpohjaisesti ja valvomme evästeprosessimme aukottomuutta entistäkin huolellisemmin jatkossa, kertoo viestintäpäällikkö Päivi Bergman.