Oikeudenkäynnissä ikävä paljastus Amber Heardista – hyväntekeväisyys jäi puolitiehen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijä Johnny Depp sai tarpeekseen ex-vaimonsa Amber Heardin yrityksestä ajaa miehen ura lokaan syytöksillä, joista ei ole vedenpitävää näyttöä. Nyt Depp hakee oikeutta ja kunniaa takaisin Yhdysvaltojen tuomioistuimesta. Oikeudenkäynnin aikana on tullut ilmi lukuisia seikkoja, jotka ovat kääntäneet hyviksen ja pahiksen roolit ylösalaisin.

Näyttelijätär Amber Heard asetettiin American Civil Liberties Unionin, eli ACLU:n suurlähettilääksi naisen erottuaan Johnny Deppistä vuonna 2016. Kyseessä on yhdysvaltalainen voittoa tavoittelematon järjestö, joka puolustaa perustuslain takaamia kansalaisoikeuksia ja -vapauksia. Nyt ACLU:n operatiivinen johtaja ja lakimies Terence Dougherty on kertonut sopimuksesta lisää yksityiskohtia ja paljastaa, että Heard ei hoitanut tehtäväänsä sovitusti.

Dougherty kertoi tuomioistuimelle, että Heard oli asetettu ACLU:n suurlähettilääksi, koska hän lupasi lahjoittaa 3,5 miljoonaa dollaria hyväntekeväisyysjärjestölle. Hän toteutti lupauksen sen jälkeen, kun Heard erosi Deppistä vuonna 2016, ja hän sanoi julkisesti jakavansa seitsemän miljoonan dollarin sovittelusumman Los Angelesin lastensairaalan ja ACLU:n kesken.

– Heard puhui selkeästi ja asiantuntevasti sukupuoleen kohdistuvasta väkivallasta, että ACLU:n edustajat päättivät, että hän olisi sopiva henkilö järjestön suurlähettilääksi, Dougherty sanoi.

Dougherty huomautti kuitenkin, että Heardin antamaa koko summaa ei ole tilitetty siten, miten hän alunperin lupasi. ACLU sai 350.000 dollaria suoraan Heardilta, 100.000 dollaria maksettiin Deppin kautta, 500 000 dollaria lahjoittajien neuvoa-antavan rahaston kautta ja lisäksi vielä 350 000 dollaria lahjoittajien rahaston kautta. Eli summa on yhteensä 1,3 miljoonaa dollaria, eikä 3,5 miljoonaa.