Alkuvuoden suosituimmat sovellukset julki – yksi hallitsee kärkisijaa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen suosituimmat sovellukset on julkistettu. Kärkiviisikkoa hallitsevat tälläkin kertaa Facebookin emoyhtiö Metan palvelut ensimmäistä sijaa lukuunottamatta.

Alkuvuoden maailmanlaajuisesti ladatuin sovellus oli lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu TikTok. Analytiikkayhtiö Sensor Towerin mukaan sovellusta ladattiin 1. tammikuuta – 31. maaliskuuta välisenä aikana yli 175 miljoonaa kertaa. Kiinalainen TikTok syrjäytti aikaisemmin ensimmäisellä sijalla olleen Instagramin.

Instagram ei pudonnut listalla kovinkaan paljoa, sillä kyseessä oli alkuvuoden toiseksi ladatuin sovellus. Kolmannella sijalla oli Facebook, neljännellä WhatsApp ja viidennellä pikaviestisovellus Telegram. Kaikki neljä palvelua ovat Metan omistamia. 10 maailmanlaajuisesti ladatuinta sovellusta, vuoden 2022 ensimmäinen neljännes:

  1. TikTok
  2. Instagram
  3. Facebook
  4. WhatsApp
  5. Telegram
  6. Shopee
  7. Snapchat
  8. Messenger
  9. CapCut
  10. Spotify