Honor julkaisi keskihintaiset X7 ja X8 -puhelimet

Digi · Stara.fi

Teknologiayhtiö Honor on tuonut Suomessa myyntiin uudet X7 ja X8 -älypuhelimet, jotka ovat yhtiön uusimmat tulokkaat keskihintaisten laitteiden kategoriaan. Laitteet eivät ole Honorin ainoat uutuudet, sillä samaan aikaan Suomessa alkoi myös Honor Magic4 Lite -laitteen myynti.

X-sarjan uutuudet ovat ensimmäiset uutuudet, jotka Honor julkaisee tässä sarjassa irroittauduttuaan Huaweista itsenäiseksi yritykseksi. Uutuudet toimivat Android 11 -käyttöjärjestelmällä ja niissä on toimivat Google Mobile Services -järjestelmäpalvelut.

– Honor Magic4 Liten ennakkomyynti lähti onnistuneesti käyntiin. Tänään alkavan virallisen myynnin myötä meillä on ilo tuoda markkinoille lisää vaihtoehtoja älypuhelintemme keskihintaluokkaan. Tuleva X-sarja, johon Honor X8 ja X7 kuuluvat, täydentää upeasti Honorin älypuhelinmallistoa, markkinointijohtaja Suvi Surenkin kertoo.

Kuva: Honor X8

Malleista X8 on myynnissä 249 euron suositushintaan. X8 painaa 177 grammaa ja se on 7,54 millimetriä ohut. Laitteen runkosuhde on peräti 93,6 prosenttia. Älypuhelimessa 6,7 tuuman FullView -näyttö on 2388×1080 pikselin teräväpiirtonäyttö, joka tukee 16,7 miljoonaa väriä. Puhelimessa on AI-neloiskamera, jossa on 64 megapikselin pääkamera, viiden megapikselin laajakulmakamera, kahden megapikselin makrokamera sekä kahden megapikselin bokeh-kamera.

F/2,2 aukolla varustetun viiden megapikselin 120° ultralaajakulmakameran ansiosta kuviin pystyy tallentamaan helposti useita kohteita. X8 -puhelin on varustettu Honor RAM Turbolla (6Gt+2Gt). Teknologia varaa osan flash-muistista RAM-muistin käyttöön laajentamalla RAM-muistia taustasovelluksia pakkaamalla. Laitteessa on 4000 mAh akku.

Kuva: Honor X7

199 euron suositushintaan myytävä X7 pitää sisällään peräti 5000 mAH akun ja 6,47 tuuman näytön sekä 22,5 watin SuperCharge -pikalatauksen. Puhelimen takakannen kameroiden ulkomuoto mukailee yhtiön aikaisemman Honor 50 -lippulaivan designia. Puhelimen rungon paksuus on vain 8,62 millimetriä. Näyttö on 6,74 tuumainen ja tukee 16,7 miljoonaa väriä sekä 90 hertsin virkistystaajuutta.

Laitteessa on AI -neloiskamera 48 megapikselin pääkameralla, viiden megapikselin laajakulmakameralla, kahden megapikselin makrokameralla ja 2 megapikselin bokeh -kameralla varustettuna. X7 -puhelin on varustettu Honor RAM Turbolla (4Gt+2Gt).

– X-sarja on suomalaisille jo entuudestaan tuttu. Sarjan laitteet ovat tunnettuja loistavasta hinta-laatusuhteestaan, ja niiden upea design erottuu hintaluokassaan edukseen. Esimerkiksi HONOR X8 on huikean ohut ja kevyt. Värivaihtoehdoista mattahopea on erittäin arvokkaan näköinen ja hylkii sormenjälkiä, myyntijohtaja Jaakko Koski-Lammi kertoo.