Naiselta löytyi puukko Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa – poliisi kirjoitti sakot

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Keski-ikäisen naisen hallusta löytyi puukko maanantaina puolenpäivän aikoihin Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tiloissa. Käräjäoikeuden vartijat olivat tehneet naiselle turvatarkastuksen, jonka yhteydessä puukko oli löytynyt.

Julkisuuteen ei ole kerrottu, millä asialla nainen oli saapunut käräjäoikeuteen. Käräjäoikeudet käsittelevät rikos-, riita- ja hakemusasioita. Paikalle saapunut nainen oli varustautunut puukolla, vaikka se on laissa kiellettyä. Toisen vakavaan vahingoittamiseen tarkoitettujen tai siihen soveltuvien esineiden tai aineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty.

Toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta voidaan tuomita rangaistuksena sakkoon tai vankeuteen. Poliisipartio kirjoitti naiselle sakkovaatimuksen. Kukaan ei loukkaantunut teräaseesta.