Rock and Roll Hall of Fameen uusia tähtiä: Dolly Parton, Eminem ja Duran Duran

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaiseen Rock and Roll Hall of Fame -kunniagalleriaan valitaan vuosittain liuta musiikkimaailman merkittävän uran tehneitä artisteja ja tuottajia. Vuoden 2022 lisäykset ovat nyt selvillä.

Uusina niminä Rock and Roll Hall of Fameen pääsivät musiikin esittäjät -kategoriassa Dolly Parton, Eminem, Duran Duran, Lionel Richie, Eurythmics, Pat Benatar ja Carly Simon. Musiikillisesta erinomaisuudesta palkittiin heavy metal -yhtye Judas Priest ja R&B-duo Jimmy Jam & Terry Lewis, jotka tosin jäivät vaille varsinaista paikkaa kunniagalleriassa.

Rock and Roll Hall of Fame -kunniagalleriaan voivat päästä artistit, joiden ensimmäisestä kaupallisesta julkaisusta on kulunut 25 vuotta. Tänä vuonna ehdolla oli yhteensä 17 artistia ja yhtyettä. Ilman kunniaa jäivät tänä vuonna muun muassa MC5, ate Bush, New York Dolls, Rage Against the Machine ja Beck.