IL: Varo tätä huijausta: ”Tilaat kohdetta Wallpaperza”

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisten keskuudessa leviää jälleen uusi huijausviesti. Viestissä vastaanottajan väitetään tehneen 50 euroa viikossa maksavan tilauksen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Viesteissä voi lukea ”tilaat kohdetta Wallpaperza”, joskin viestejä on ollut myös ainakin muodossa ”kiitos kun tilaat Wallpaper”. Mukana on linkki, jossa tilauksen peruuttamisen väitetään olevan mahdollista. Todellisuudessa mitään tilausta ei ole tehty, ja linkki johdattaa tietojenkalastelusivustolle.

Katalan huijauksesta tekee se, että vastaanottajaa puhutellaan hänen omalla nimellään. Iltalehden mukaan on mahdollista, että nimet ja puhelinnumerot on kerätty joko tietovuodon kautta tai vain julkisia tietoja käyttäen.

Liikkeellä olevaan viestiin ei kannata reagoida mitenkään. Mikäli pankkitiedot on ehtinyt jo antaa huijareille, tulee yhteyttä ottaa pankkiin ja tehdä asiasta rikosilmoitus. Huijauksista voi myös ilmoittaa Traficomin kyberturvallisuuskeskukseen.