Tampereen keskustasta helikopterilla Helsinki-Vantaalle – lähtö vaikka omalta kotipihalta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Liike- ja tilauslentoja tarjoava Helsinki Citycopter on saanut lentotoimintaluvan. Lupa mahdollistaa yhtiölle itsenäisen operoinnin ja uusien palvelutuotteiden, lentoreittien ja yritystoiminnan yleisen kehittämisen. Nyt yhtiö tarjoaa lentoyhteyden Tampereen keskustasta Helsinki-Vantaalle.

Lentoyhtiö tarjoaa kiireisille matkustajille huippunopean yhteyden Tampereelta Helsinki-Vantaalle ja sieltä lähteville koti- ja kansainvälisille jatkolennoille. Helikopteriin voi nousta Tampereen keskustasta tai vaikkapa asiakkaan omalta pihalta. Perillä lennot operoidaan haluttaessa suoraan Helsinki-Vantaan airsidelle siten, ettei asiakkaan tarvitse käydä lainkaan sisällä lentoasemalla.

Rajamuodollisuudet, ruumaan menevät matkatavarat sekä turvatarkastukset hoidetaan yksityisesti, jolloin jatkolennolle voi siirtyä suoraan helikopterista. Näin säästyy merkittävästi aikaa. Riittää, että Tampereelta lähtee matkaan noin 1,5 tuntia ennen Helsinki-Vantaalta lähtevää jatkolentoa. Helsinki Citycopter uskoo Tampereelta löytyvän tällaiselle palvelulle kysyntää myös erilaisten tapahtumien tiimoilta, kuten jääkiekon MM-turnauksesta.

Helikopteripalvelu on saatavilla lähtevien lentojen lisäksi myös kaikille Helsinki-Vantaalle saapuville lennoille, jolloin asiakas voi nopeimmillaan päästä Tampereelle alle tunnin sisällä siitä, kun lento on laskeutunut Helsinkiin. Lennot tullaan operoimaan Airbusin valmistamalla ACH130-helikoptereilla, jotka yhtiö saa käyttöönsä toukokuun lopussa.

Lentoyhtiö Helsinki Citycopterin nykyisenä kalustona ovat Airbus H125, EC120 ja Robinson R44 helikopterit, joiden matkustajamäärät ovat 3-5 henkilöä. Lentoyhtiö on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa ja Helsingin kaupungin vastuullista matkailua edistävässä kumppanuusverkostossa. Uudenmaan liitto nimitti Helsinki Citycopterin vuoden 2022 startup-yhtiöksi.