Autoilija, hätävilkun käyttö muuttuu – toimi näin hälytysajoneuvon kanssa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi, pelastuslaitos ja Liikenneturva ovat huolissaan vaaratilanteista, joissa kuljettajat ovat ovat reagoineet yllättävästi hälytysajossa oleviin hälytysajoneuvoihin. Viranomaiset ovat laatineet uuden toimintaohjeistuksen hälytysajoneuvon kohtaamiseen ja hätävilkun käyttöön.

Taustapeilistä hälytysvalot näkevän kuljettajan suositellaan pitämään oman vauhtinsa tasaisena ja kytkemään hätävilkun päälle. Nopeita jarrutuksia tai muita äkkiliikkeitä tulisi välttää. Hätävilkku otetaan pois, kun häkytysajoneuvo on ohittanut oman auton.

Autoilijan kannattaa myös varautua siihen, että hälytysajoneuvoja voi tulla kerralla useampi. Viranomaisten tiedotteen mukaan kaikille kuljettajille ei ole selvää, miten toimia valojen vilkkuessa taustapeilissä. Toimintaohjeen päivitys sai alkunsa tosielämän vaaratilanteesta.

– Maantiellä kaksi ajoneuvoa kulki peräkkäin, kun takaa tulivat hälytysajossa oleva ambulanssi ja paloauto. Ensimmäisenä ajanut kuljettaja havaitsi hälytysajon ja jarrutti äkillisesti, mistä seurasi peräänajo ja kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti, Pohjois-Savon pelastuslaitoksen palomestari Timo Nyholm kertoo.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.