Polttopuuvarkaat löydettiin dronella Lopella – poliisi tainnutti etälamauttimella

Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi on pidättänyt Lopella kaksi polttopuuvarasta. Kanta-Hämeen poliisi kertoo saaneensa hälytyksen käynnissä olleesta rikoksesta keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 00:30.

Asianomistaja oli nähnyt polttopuuvarkaat toimissaan riistakameroiden kautta. Hänen pihaansa ilmestyneen henkilöauton kyydistä oli noussut ulos henkilöitä, jotka olivat alkaneet lastaamaan polttopuita autoonsa. Asianmistajan mennessä paikalle häntä oli uhkailtu kirveellä.

Poistuessaan paikalta varkaiden auto oli suistunut ojaan ja jäänyt jumiin. Autossa olleet mies ja nainen pakenivat mukanaan olleen koiran kanssa metsään, mutta poliisi paikansi heidät dronen avulla. Kaksikko tavoitettiin alle puolen kilometrin päästä tapahtumapaikasta.

Mies ei ollut suostunut irrottamaan otettaan käsissään olleista kirveestä ja vasarasta, minkä seurauksena poliisi käytti häneen etälamautinta. Noin 40-vuotias mies ja noin 20-vuotias nainen toimitettiin poliisilaitokselle. Poliisin mukaan kaksikko on käynyt samassa paikassa polttopuuvarkaissa aikaisemminkin.