Suomalaisia varoitetaan uudesta huijausviestistä – houkuttelee työpaikan saamisella

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisia on varoitettu uudesta tekstiviesteinä leviävästä huijausviestistä. Siinä vastaanottajalle tarjotaan töitä, joista väitetään annettavan lisätietoa mukana olevan numeron kautta.

– Moi! Sinut on valittu osa-aikaiseen/kokoaikaiseen työhön. Päiväpalkka 10 euroa – 200 euroa, työ on hyvin yksinkertaista, voit tehdä sen milloin tahansa, missä tahansa, ottaa vastaan työ, viesteissä on lukenut.

Traficomin kyberturvallisuuskeskuksen mukaan viestit ovat huijausta, eikä niihin suositella vastaamaan. Tietousoja-asiantuntija Max Mäkinen kertoo Ylelle keskuksen saaneen ensimmäiset ilmoitukset viesteistä vappuviikonloppuna. Sittemmin ilmoituksia on saatu kymmeniä.

Toistaiseksi tiedossa ei ole tarkalleen, minkälaisesta huijauksesta on kyse. Kyberturvallisuuskeskukseen ei ole tullut toistaiseksi ilmoituksia ensimmäistä viestiä pidemmälle edennyistä huijauksista. Viestejä on lähetetty erityisesti Applen iMessage-viestitoiminnon kautta.