Norppalive alkoi taas – nähdäänkö pian saimaannorppa Pullervo?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saimaannorppien elämään kurkistava suosittu Norppalive alkoi jälleen. Erittäin uhanalaisten saimaannorppien köllöttelyä ja kuivattelua seuraava WWF:n luontolive käynnistyi 11. toukokuuta ja seitsemättä kertaa.

– Norppalive tarjoaa huippuviihdettä, jossa ei tapahdu juuri mitään. Välillä kivellä on norppa, usein ei. Välillä norppa rapsuttaa itseään, ja oikein tapahtumarikkaana päivänä se ehkä kohtaa västäräkin tai toisen norpan, kertoo WWF:n viestintäjohtaja Joonas Fritze tiedotteessa.

Norppaliven suurin tähti on Pullervo, viralliselta nimeltään Phs106. Pullervo on ihastuttanut Norppalivessä joka kevät vuotta 2020 lukuunottamatta. Fritze uskoo Pullervon näyttäytyvän kameran edessä myös tänä vuonna, sillä saimaannorpat ovat erittäin paikkauskollisia.

Norpat nousevat paistattelemaan rantakiville ja luodoille niiden keväisen, muutaman viikon ajan kestävän karvanvaihdon aikana. Rennolta näyttävä kuivattelu on todellisuudessa norpille yksi vuoden vaativimmista jaksoista. WWF on vedonnut Saimaalla liikkuvia pysyttelemään norpista kiikarointietäisyyden päässä karvanvaihdon häiritsemisen sijaan.

WWF:n Luontolive-palvelun lähetyksiä on katseltu yhteensä yli 21 miljoonaa kertaa. Parhaillaan käynnissä ovat perinteisen Norppaliven lisäksi Saaristomeren norppalive ja suosittu sääksikamera.