Suomalaisen metrokuskin videoista tuli viraalihittejä – tältä junan ohjaamosta näyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni on matkustanut metron kyydissä, mutta harva on päässyt kokemaan matkaa junan ohjaamosta käsin. Ohjaamosta avautuvia maisemia on kuitenkin päästy hämmästelemään TikTokissa metronkuljettaja Esa-Pekka Kunnarin julkaisemilla videoilla.

Metrotunneleiden vilinää ohjaamosta käsin seuraaminen kiinnostaa selkeästi monia. Kunnarin Helsingin metrossa kuvaamista videoista on nimittäin tullut TikTokissa viraalisuosikkeja. Useilla videoista on kymmeniä tuhansia katselukertoja, osalla jopa satoja tuhansia.

Neljän vuoden ajan metroa kuljettanut Kunnari saa seuraajilta usein kommentteja ja viestejä, joissa pyydetään kuvaamaan jotain tiettyä asemaväliä. Hän kertoo Helsingin Sanomille saavansa myös runsaasti ammattiin liittyviä kysymyksiä.

– Metro kuuluu hyvin vahvasti Helsingin katukuvaan ja siihen liittyy paljon mystiikkaa. Monet ovat esimerkiksi luulleet metrojen toimivan hyvin pitkälle automatiikalla, Kunnari kertoi lehdelle.

Helsingin metro avattiin vuonna 1982. Nykyään sille on kertynyt pituutta jo yhteensä 35 kilometrin edestä. Asemia matkan varrella on 25 kappaletta.

@oscargunnnar Matinkylän kääntöraide! #fypシ #metro #M300 #suomitiktok ♬ alkuperäinen ääni – Esa-Pekka Kunnari

@oscargunnnar 🚇 #fypシ #metro #M100 #finland ♬ Samma gamla vanliga (feat. A36) [Remix] – Cledos & Ibe & Averagekidluke