Festarikesä on täällä taas – Turussa muutakin kuin Ruisrock

Matkailu · Terhi Piiroinen

Turussa valmistaudutaan vilkkaaseen matkailukesään. Myönteisiä odotuksia nostattavat erityisesti tapahtumat, sillä kahden rikkonaisen kesän jälkeen festivaaleille on jopa patoutunutta kysyntää. Lomareissuja suunnitellaan yhä vapautuneemmin.

– Turun hotelleissa on paljon varauksia heti kesäkuulle. Elokuun toisena viikonloppuna majoitukset ovat jo täyteen buukattuja, kun kaupungissa järjestetään peräti kaksi musiikkifestaria: Knotfest ja Aurafest. Kesän vetonauloja ovat myös Kesärauha, Turku Sea Jazz, DBTL, Ruisrock sekä Turun Musiikkijuhlat, luettelee Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja.

– Paavo Nurmi Games yhdistää yleisurheilun ystävät. Kokemuksia ja suosituksia tapahtumista sekä matkakohteista jaetaan tietysti sosiaalisessa mediassa. Kuvauksellisuus on nykyään tärkeä kriteeri matkailijan valinnoille. Upeat näkymät yli kaupungin avautuvat Walo Rooftop Barista ja Kuppis Rooftop Barista, Hirvenoja jatkaa.