Matkustajakoneen lähtö keskeytyi – matkustajille lähetettiin kuvia lento-onnettomuuksista

Ohhoh! · Tim Isokivi

Matkustajakoneen lähtö viivästyi tiistaina Israelin Tel Avivissa matkustajien saatua puhelimiinsa karmivia kuvia. Turkin Istanbuliin matkalla ollut AnadoluJet-yhtiön Boeing 737 ohjattiin takaisin terminaaliin.

atkustajakonetta oltiin rullaamassa Ben Gurionin kansainvälisellä lentoasemalla, kun useiden matkustajien puhelimiin ilmestyi Applen AirDrop-ominaisuudella jaettuja kuvia lento-onnettomuuksista. Kapteeni päätti keskeyttää lähdön matkustajien ilmoitettua asiasta. Kone ja matkatavarat seulottiin läpikotaisesti.

Poliisi otti Jerusalem Post -lehden mukaan kiinni yhdeksän kuvien jakamisesta epäiltyä Israelin kansalaista. Heitä saatetaan syyttää valheellisen tiedon levittämisestä, josta voi seurata Israelissa maksimissaan kolmen vuoden vankeustuomio.

Kuvat aiheuttivat pelkoa matkustajien keskuudessa. Yksi matkustaja sai paniikkikohtauksen, ja toisen kerrotaan jopa pyörtyneen. Ben Gurionin lentoaseman turvajärjestelyt lukeutuvat maailman tiukimpiin.