Terveysmatkailu on nyt suosittua – Turun seutu markkinoi mielen ja kehon hyvinvointia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkoilta haetaan mielenrauhaa ja hyvinvointia kiireisen arjen vastapainoksi. Kohteeksi valitaan paikka, jossa on mahdollisuus rauhoittumiseen, hemmotteluun ja kuntoiluun. Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja tietää, että kotimaisten matkailijoiden ei tarvitse lähteä merta edemmäs hakemaan rauhoittavia elämyksiä.

– Retkeilyn lisäksi suosiossa ovat kylpylälomat, hemmottelevat palvelut ja virkistävä kuntoilu. Tietysti hyvinvointiin kuuluu myös herkullinen ruoka, josta Turun ravintolat tunnetaan, Hirvenoja luettelee.

Turussa hyvinvointia tarjoaa esimerkiksi Ruissalon Kylpylä, Turun ja Tukholman välillä upouusi Viking Glory. Kesäiseen kaupunkireissuun saa helposti ujutettua virkistävää kuntoilua piipahtamalla Urheilupuistossa ja polskimalla Samppalinnan maauimalassa. Aurajoen maisemissa voi hakea mielenrauhaa modernilta pyhiinvaellukselta, johon ei tarvitse niinkään asettaa hengellisiä tavoitteita vaan henkisyyttä.