Länsimetro on nyt valmis – Suomen suurin infrahanke

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosien ajan valmisteilla ollut Länsimetro jatkaa Helsingin metroa Espoon Kivenlahteen saakka. Nyt Länsimetron Matinkylästä alkavan jatkon asemien ja ratalinjan rakentaminen on saatu valmiiksi.

Finnoon, Kaitaan, Soukan, Kivenlahden ja Espoonlahden metroasemien rakennusurakat päättyivät 13. toukokuuta. Länsimetro Oy:n mukaan myös matkustajaturvallisuutta varmistavien järjestelmien testaukset viimeisteltiin huhtikuussa. Viimeiset viranomaishyväksynnät saatiin toukokuussa.

Eri urakoissa perehdytettiin hankkeen aikana noin 30 000 henkilöä. Henkilötyövuosia kertyi noin 2 100. Enimmillään tömailla työskenteli 1 174 henkilöä marraskuusa 2019.

Länsimetro luovuttaa metrojatkeen Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:lle alkusyksystä. Toistaiseksi tiedossa ei ole, koska metro alkaa liikennöimään Matinkylä-Kivenlahdi osuudella. Päätöksen avajaispäivämäärästä tekee HSL.