Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalta löydettiin salakuljettajien tunneli – pituutta puoli kilometriä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiellettyjen aineiden ja esineiden salakuljettamiseen nähdään toisinaan melkoisesti vaivaa. Nyt Yhdysvaltojen viranomaiset ovat tiedottaneet löytäneensä maan ja Meksikon väliltä yli puolen kilometrin pituisen tunnelin.

Tunnelin toinen pää sijaitsee Meksikon Tijuanassa ja toinen Yhdysvaltojen San Diegossa sijaitsevassa varastossa. 531 metrin pituinen tunneli on varustettu muun muassa raiteilla, sähköllä ja jopa ilmastointijärjestelmällä. 18 metrin syvyydessä sijaitseva tunneli on noin metrin levyinen.

Tunneli löydettiin poliisin suoritettua ratsian San Diegossa sijaitsevaan varastoon. Poliisi takavarikoi ratsian yhteydessä kokaiinia, metamfetamiinia ja heroiinia. Kuutta ihmistä syytetään huumausainerikoksista.

Kyseessä ei ole ainoa Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalta löydetty salakuljetustunneli. Edellinen, tähän saakka pisin tunneli löydettiin Kaliforniassa vuonna 2020. Kyseisellä tunnelilla pituutta oli jopa 1,3 kilometriä.