Beatlesille suunniteltiin keikkaa Hyvinkäälle: ”Esiintyi vain Ruotsissa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

The Beatles lukeutuu kaikkien aikojen tunnetuimpiin yhtyeisiin, mutta Suomessa brittibändi ei koskaan ehtinyt esiintymään. Yhtye oli kuitenkin lähellä esiintyä vuonna 1965 Suomessa Hyvinkäällä.

20.-21. toukokuuta Kulttuuritalolla järjestettävässä Helsinki Beatles Weekend -tapahtumassa esiintyvä muusikko Jiri Nikkinen tunnetaan suurena Beatles-fanina. Hän kertoi yhtyeen keikkasuunnitelmista Radio Nostalgian taannoisessa haastattelussa.

-The Beatlesin piti esiintyä Hyvinkäällä. Brian Epsteinilla oli se päivämäärä jopa kalenterissa. Siinä kuitenkin kävi jotain hässäkkää ja bändi esiintyi vain Ruotsissa, Nikkinen kertoi juontaja Susanna Heikille.

Beatlesin suunnitellusta Suomen esiintymisestä ehdittiin uutisoida jo edellisenä vuotena lehdissä. Urheiluseura Hyvinkään Tahko oli jo käynyt neuvotteluja konsertista, ja sen toteutuminen näytti todennäköiseltä. Aikatauluun liittyvien ongelmien vuoksi konsertti ei kuitenkaan lopulta toteutunut, eivätkä Tahkon edustajat Helsingin Sanomien mukaan koskaan allekirjoittaneet sopimuspapereita.