Kissa ehti olla neljä päivää puussa Pietarsaaressa – pelastuslaitos hälytettiin paikalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Palokuntia ei hälytetä pelastamaan puhin päätyneitä kissoja ainoastaan vanhoissa sarjakuvissa. Pelastuslaitos sai taannoin Pietarsaaressa hälytyksen kissasta, joka oli ehtinyt viettää puussa päiväkausia.

Kissa oli kököttänyt puussa Tiaisenkadulla neljän päivän ajan, eikä päässyt omin avuin alas. Kokkolan ja Pietarsaaren pelastuslaitos pyydettiin hätiin keskiviikkoaamuna. Operaatio kuitenkin osoittautui luultua haastavammaksi, sillä nostolavaa ei saatu pystytettyä lähelle tarpeeksi turvallisesti.

Pelastuslaitoksen mukaan kissa vaikutti olevan kunnossa. Omistaja kerrottiin joutuneen miettimään muita keinoja kissan pelastamiseksi. Pelastuslaitos on kuitenkin sittemmin tiedottanut palomiehen kiivenneen puuhun tikkailla ja hakeneen kissan alas turvallisesti.