Mattopyykille! Kesäkelit mahdollistavat matonpesupaikkojen avaamisen

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pitkä talvi on vihdoin päättynyt suurimmassa osassa Suomea ja alkukesä tuo tullessaan muun muassa mäntysuovan tuoksua. Kuntien ja kaupunkien viralliset matonpesupaikat ovat auenneet monin paikoin.

Ennen mattojen perinteistä kuuraamista ne kannattaa imuroida ja tampata huolellisesti. Pesuaineen voi antaa liota hetken maton päällä kastelemisen jälkeen ja sitten ryhtyä vasta hankaamaan. Muista käyttää ainoastaan luontoystävällisiä pesuaineita.

Pese mattoa juuriharjalla ja mäntysuovalla matonkuteiden suuntaisesti molemmilta puolilta. Matto kannattaa huuhdella monta kertaa pesun jälkeen. Matot kuvataan joko puristelemalla tai matonpesupaikalla olevalla mankelilla. Ripusta matto kuivumaan tukevalle tangolle varjoon ja käännä kerran kuivumisen aikana.