Autovalmistajalta massiivinen takaisinveto – syynä räjähtävät turvavyöt

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Eteläkorealainen autovalmistaja Hyundau on tiedottanut valtavasta autojen takaisinvedosta. Takaisinvedon taustalla on useissa autoissa ilmennyt vika, joka on saanut turvavöiden kiinnityslukot räjähtämään vaarallisesti.

Hyundain takaisinveto koskee pelkästään Yhdysvalloissa 239 000 autoa. Autojen turvavöiden kiinnityslukot voivat räjähtää käyttöönoton aikana, minkä seurauksena sirpaleita voi lentää pitkin ohjaamoa. Kolmen ihmisen tiedetään loukkaantuneen kiinnityslukkojen räjähtämisen seurauksena Yhdysvalloissa ja Singaporessa.

Takaisinveto koskee vuosimallien 2019-2022 Accent-ajoneuvoja, vuosimallien 2021-2023 Elantrat-ajoneuvoja ja vuosimallien 2021-2022 Elantrat-hybridiautoja. Autoihin asennetaan turvavöiden kiinnityslukkojen räjähtämiseltä suojaavat osat ilman lisämaksua.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.