Maat asettavat karanteeneja apinarokon takia – kolmen viikon eristys myös altistuneille

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Apinarokkoa on todettu jo 15 maassa, jossa tautia ei normaalisti ole esiintynyt. Tautia on tavattu nyt Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Britanniassa, Espanjassa, Portugalissa, Belgiassa, Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa, Italiassa, Ruotsissa, Sveitsissä, Itävallassa ja Israelissa.

Nyt Belgia ja Brittein saarilla on otettu käyttöön apinarokkokaranteeni. Karanteeni kestää kolme viikkoa tai niin kauan, kunnes ihon rakkulat ovat parantuneet. Karanteeni koskee myös ihmisiä, jotka ovat olleet läheisissä kosketuksissa virukseen sairastuneiden kanssa.

– Kaikkia, jotka ovat olleet läheisessä kosketuksessa viruksesta kärsivän kanssa, pyydetään nyt eristäytymään 21 päiväksi. Ohje koskee ihmisiä, joilla on ollut suojaamaton ja suora kosketus sairastuneeseen tai korkean riski kontaktiin ympäristössään, Brittien terveysviranomaiset tiedottivat.