Netflix lisäsi sisältövaroituksen Stranger Thingsin uuden kauden alkuun – tragedia syynä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin Stranger Things -sarja on saanut kauan odotettua jatkoa. Sarjan neljännen tuotantokauden seitsemän ensimmäistä jaksoa ilmestyivät suoratoistopalveluun 27. toukokuuta.

Netflix on lisännyt Stranger Thingsin neljännen kauden ensimmäisen jakson alkuun sisältövaroituksen. Päätöksen taustalla on Texasin Uvaldessa sijaitsevassa koulussa tiistaina tapahtunut joukkoammuskelu, jossa kuoli 19 nuorta ja kaksi opettajaa.

– Tämä Stranger Things -kausi kuvattiin vuosi sitten. Texasissa hiljattain tapahtuneen traagisen kouluammuskelun vuoksi ensimmäisen jakson alku voi olla katsojille ahdistava. Tunnemme suurta surua järjettömästä väkivallanteosta, ja sydämemme ovat kaikkien surevien perheiden läsnä, varoituksessa lukee Varietyn mukaan.

Tiistaina tapahtunut tragedia on vaikuttanut myös muihin tv-sarjoihin Yhdysvalloissa. Esimerkiksi CBS-kanava jätti toistaiseksi esittämättä FBI-sarjan tuotantokauden päätösjakson.