Hätäkeskusta häirinnyt pidätettiin – vaati presidenttiä vangittavaksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hätäkeskuksen turhalla kuormittamisella ja häirinnällä voi olla kalliit seuraukset. Tämän sai taannoin huomata Yhdysvaltojen Floridassa asuva Jacon Philbeck, joka soitteli toistuvasti hätänumeroon erikoisissa merkeissä.

29-vuotias Philbeck soitti 8. toukokuuta kolmesti hätänumeroon kertoakseen, että presidentti Joe Biden joutaisi vankilaan. Hän myös kertoi, että tuomittu huumeparoni Joaquin ”El Chapo” Guzman pitäisi vapauttaa. Soittajalle selitettiin, että hätäkeskukseen tulisi ottaa yhteyttä vain todellisessa hätätilanteessa.

Philbeck ei kuitenkaan luovuttanut. Hän soitti uudelleen hätänumeroon ilmaistaakseen jälleen Bideniin ja El Chapoon liittyvät kantansa. Lopulta soitteluihin kyllästyneet viranomaiset pidättivät Philbeckin.

The Smoking Gun -sivuston mukaan Philbeck oli poliisin saapuessa soittamassa jälleen hätänumeroon. Mies vapautettiin seuraavana päivänä 150 dollarin takuusummaa vastaan. Poliisin mukaan alkoholilla oli osuutta tapahtumiin.