Maailmanmestaruus sekoitti Tampereen – tältä näytti torilla voiton jälkeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Leijonat tekivät eilen historiaa voittamalla upeasti jääkiekon maailmanmestaruuden kotikisoissaan ja samalla myös Tampereen uuden Nokia Arenan ensimmäisessä MM-turnauksessa. Huikeassa jännitysnäytelmässä Suomi kohtasi Kanadan, joka antoi Leijonille äärimmäisen kovan vastuksen.

Leijonien Jääkiekon MM 2022 mestaruuden voitonjuhlat, Kuva: Stara

Ottelu ratkesi vasta jatkoerässä, mutta tunnekuohu oli varmasti sitäkin suurempi niin uuden areenan 11 400 katsojan joukossa kuin myös tuhansissa kotikatsomoissa ympäri Suomea. Tampereella hallissa, kodeissa ja ravintoloissa ottelua seuranneet suuntasivat heti ottelun ja palkintojenjaon jälkeen tuttuun tapaan torille.

Tampereen keskustorille kerääntyi nopeasti arviolta kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka juhlivat Suomen voittoa muun muassa laulamalla, soittamalla ja huutamalla. Osa juhlavieraista aiheutti vaaratilanteita myös muille kuin itselleen muun muassa kiipeilemällä valaisinpylväissä. Maanantaina Tampereella järjestetään viralliset voitonjuhlat.

Leijonien Jääkiekon MM 2022 mestaruuden voitonjuhlat, Kuva: Stara
Leijonien Jääkiekon MM 2022 mestaruuden voitonjuhlat, Kuva: Stara
Leijonien Jääkiekon MM 2022 mestaruuden voitonjuhlat, Kuva: Stara
Leijonien Jääkiekon MM 2022 mestaruuden voitonjuhlat, Kuva: Stara
Leijonien Jääkiekon MM 2022 mestaruuden voitonjuhlat, Kuva: Stara
Leijonien Jääkiekon MM 2022 mestaruuden voitonjuhlat, Kuva: Stara