Salama sytytti maastopalon Etelä-Savossa – paikallisten nopea reaktio esti leviämisen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maastopalot voivat syttyä etenkin salakavalilla tavoilla ja levitä varsinkin kuivilla ilmoilla nopeasti. Etelä-Savon pelastuslaitos sai maanantaina 30. toukokuuta sammutettavakseen palon, joka sai alkunsa salaman iskusta.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai Itä-Savo -lehden mukaan hälytyksen keskisuuresta maastopalosta ennen kello kahta iltapäivällä. Parkumäen lähellä sijaitsevan pellon reunaan iskeneen salaman sytyttämä palo uhkasi levitä läheiseen metsään.

Palon leviäminen estyi kuitenkin valveutuneiden paikallisten ansiosta, sillä he onnistuivat alusammutuksella pitämään liekit aisoissa. Pelastuslaitoksen mukaan palo levisi lopulta kaksi metriä leveälle ja 50 metriä pitkälle alueelle. Pelastuslaitos kasteli aluetta ja sammutti loputkin kytöpalot.