Miltä näyttää päättäjäisviikonlopun sää? Sateisiin kannattaa varautua eri puolilla maata

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viikonloppuna vietetään koulujen päättäjäisiä ja tänä keväänä valmistuneiden lakkiaisia. Tämänhetkisen ennusteen perusteella päättäjäisviikonloppu sujuu säiden puolesta epävakaisissa merkeissä. Sadekuuroihin on syytä varautua eri puolilla maata.

Suomeen on saapumassa torstaina etelästä uusi matalapaine. Se tuo mukanaan jatkuvampaa sadetta ja mahdollisesti myös ukkosia maan etelä- ja keskiosaan. Matalapaineiden ja sateiden ketju jatkuu ennusteen perusteella myös perjantaina.

Lauantaille ennustetaan kuurosateita suureen osaan maata. Lämpötilat voivat olla etelässä ja lännessä lähellä 20 asteen lukemia, idässä ja pohjoisessa 10-15 asteessa.

– Koko päivää ei sada, mutta ajoittain on tulossa rankkoja sateita ukkosineen, jotka yltyvät iltapäivää kohden ja hiipuvat illaksi. Kuivinta olisi todennäköisimmin Länsi-Suomessa, kertoo meteorologi Markus Mäntykannas Forecan blogissa.