Lapset kalastavat ilmaiseksi vapapäivänä – ohjattua opastusta 13 paikkakunnalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kalastus on loistava luontoharrastus etenkin, jos haluaa saada tuoretta ruokaa pöytään. Metsähallitus avaa lauantaina 11. kesäkuuta yhteensä 35 kalastuskohdetta kaikille alaikäisille kalastajille. Tapahtuma on täysin ilmainen.

Vapapäivä-perinne on jatkunut jo 12 vuotta. Parhaimmillaan tapahtumaan on osallistunut yli tuhat nuorta kalastajaa. Suomen Vapaa-ajankalastajien kalakummit ja kalastusohjaajat ovat paikalla 13 kohteella. Nopeimmat paikalle saapuvat nuoret kalastajat saavat keräilyharvinaisuuden eli Kuusamon Uistimen tekemän Vapapäivä-vieheen, jollaista ei voi kaupasta ostaa. Vieheen saa vain osallistumalla tapahtumaan.

Lisäksi Vapapäivänä kaikki alaikäiset voivat kalastaa ilmaiseksi huoltajansa kanssa yhteensä 22 kalastuskohteella, joilla ei ole ohjausta. Nämä kohteet voi tarkistaa Metsähallituksen Eräluvat.fi-sivuilta.