Meilahden sairaalassa syttyi tulipalo – potilaan nopea toiminta esti palon leviämisen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Helsingin Meilahden sairaalassa syttyi keskiviikkona 1. kesäkuuta tulipalo. Palo sai alkunsa potilashuoneessa kärähtäneestä ilmastointilaitteesta aamupäivällä. Palon leviämiseltä vältyttiin nopean toiminnan ansiosta.

Potilashuoneessa on tapahtumahetkellä kaksi henkilöä. Helsingin Sanomien mukaan huoneessa ollut potilas sammutti palon alkusammuttimella. Vaaratilanne olisi voinut muuttua huomattavasti suuremmaksi jos paloa havaitsemassa ei olisi ollut ihmisiä, arvioi Helsingin pelastuslaitos.

Ilmastointilaitteen tarkka syttymissyy ei ole toistaiseksi tiedossa. Pelastuslaitos tarkisti vaaratilanteen olevan ohi ja tuuletti tilat. Potilaat ovat sittemmin voineet palata takaisin huoneisiinsa.