Tulli muistuttaa: Reissusta ei saa tuoda Suomeen mitä tahansa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkailu on taas lisääntynyt myös ulkomaille muutaman vuoden tauon jälkeen. Suomen Tulli muistuttaa, että monien eri tuotteiden maahantuonti on rajoitettua, luvanvaraista tai jopa kiellettyä.

– Neuvomme matkailijalle on yksinkertainen: tutustu etukäteen tuontirajoituksiin ja -kieltoihin esimerkiksi Tullin verkkosivuilla. Näin voit välttyä ikäviltä yllätyksiltä, vinkkaa tulliylitarkastaja Nadja Painokallio.

EU:n tulli- ja veroalueelta saa tuoda Suomeen omaan käyttöön ostettuja tavaroita ilman, että niistä joutuu maksamaan tullia tai veroa. Joidenkin tavaroiden, kuten lääkkeiden ja tupakkatuotteiden, tuonti on kuitenkin rajoitettua tai kielletty.

Jos saapuu Suomeen EU:n tulli- ja veroalueen ulkopuolelta autolla tai junalla, saa ostoksia tuoda enintään 300 euron arvosta tullitta ja verotta. Jos saapuu lentäen tai laivalla, saa ostoksia tuoda enintään 430 euron arvosta tullitta ja verotta.