1 000 muusikkoa osoitti kunniaa edesmenneelle Foo Fighters -rumpalille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Foo Fighters -yhtyeen rumpali Taylor Hawkins menehtyi traagisesti 25. maaliskuuta. Muusikko oli kuollessaan 50-vuotias. Edesmenneelle Hawkinsille järjestettiin taannoin Pariisissa massiivinen ja näyttävä kunnianosoitus.

Yli tuhat muusikkoa kokoontui 21. toukokuuta Pariisin Stade de France -stadionille esittämään Foo Fightersin My Hero -kappaleen yleisön edessä. Esitystä kerääntyi kuuntelemaan yli 50 000 ihmistä. Tempauksen taustalla oli Rockin’1000 -kokoonpano, joka koostuu 25 eri maasta kotoisin olevista soittajista.

Foo Fightersin lisäksi tuhatpäinen yhtye esitti muun muassa Rage Against The Machinen, Guns N’ Rosesin, Pink Floydin, The White Stripesin ja The Whon kappaleita. Rockin’1000-kokoonpano perustettiin alun perin vuonna 2015 juurikin Foo Fightersin takia. Jättiyhtyeen tavoitteena oli nimittäin saada Foo Fighters esiintymään Italian Cesenaan esittämällä bändin Learn to Fly -hittiä.