Karmaiseva ilmiö: Euroopassa piikitetään ihmisiä yökerhoissa – syytä ei tiedetä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Euroopan yökerhoissa on ryhdytty seuraamaan ja ehkäisemään erikoisia piikitystapauksia, joissa ihmiseen on tuikattu injektioneula kesken illanvieton klubeilla ja konserteissa. Ilmiö on levinnyt laajalle alueelle ja pelkästään Ranskassa on raportoitu viime kuukausina yli 300 tapausta.

Lääkärit ja useat syyttäjät ovat ryhtyneet selvittämään asiaa, mutta kukaan ei tiedä kuka piikityksiä tekee tai miksi, ja onko uhreille ruiskutettu huumeita – tai ylipäätään mitään ainetta. Ranskan lisäksi tapauksia on raportoitu Iso-Britanniasta, Belgiasta ja Alankomaista.

Ranskalainen 18-vuotias Tomas Laux osallistui rap-konserttiin Lillessä Pohjois-Ranskassa toukokuun alussa. Hän poltti konsertissa hieman marihuanaa ja joi alkoholia esityksen aikana. Kun hän tuli kotiin, tunsi hän humausta ja päänsärkyä. Sen jälkeen hän huomasi pienen pistoksen jäljen käsivarressaa, Associated Press kertoo.

Oireet jatkuivat seuraavana aamuna ja Laux meni lääkärinsä luo. Lääkäri ohjasi nuoren miehen ensiapuun, jossa lääkärit vahvistivat todisteet neulanpistosta. Lauxille tehtiin HIV- ja hepatiittitesti. Hänen tulokset olivat negatiivisia, aivan kuten muillakin uhreilla tähän mennessä.

– Olen luopunut konserteissa käymisestä sen jälkeen, kun se tapahtui, Laux sanoi.

Satojen kilometrien päässä Leanne Desnos kertoi samanlaisesta kokemuksesta käytyään klubilla Lounais-Bordeaux’n kaupungissa huhtikuussa. Desnos pyörtyi seuraavana päivänä ja tunsi huimausta sekä kuumia aaltoja pikaruokaravintolassa. Kun hän tuli kotiin, hän tajusi, että hänen käsivarressaan oli injektiojälki. Nähtyään sosiaalisessa mediassa julkaisun mysteeripistoista, hän meni klinikalle infektiotesteihin. Hän odottaa edelleen tuloksia.

Ihmiset Pariisista, Toulousesta, Nantesista, Nancysta, Rennesistä ja muista kaupungeista ympäri Ranskaa ovat raportoineet, että heitä on pistetty neulalla heidän tietämättään tai ilman lupaa. Kohteena olevat henkilöt ovat enimmäkseen naisia. Heille on tullut pistoksen jälkeen mustelmia ja muistikatkoksia.

Useita poliisitutkintoja on meneillään eri alueilla, mutta epäiltyä ei ole vielä pidätetty, neulaa ei ole löydetty ja motiivi on edelleen epäselvä.