Tyttöystävälle suuttunut mies riehui taidemuseossa – aiheutti yli viiden miljoonan tuhot

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Texasissa sijaitsevaan taidemuseoon murtautui taannoin mittavia tuhoja aikaansaanut mies. Hän kertoi viranomaisille riehuneensa museossa suututtuaan tyttöystävälleen.

Rikos tapahtui Dallasin Museum of Art -taidemuseossa keskiviikkona 1. kesäkuuta. 21-vuotias Brian Hernandez oli murtautunut museoon rikkomalla sen lasioven metallisella tuolilla noin kello 21:40. Hän tuhosi museon sisällä harvinaisia ja korvaamattomia taideteoksia jakaralla.

Hernandez kertoi hänet löytäneille vartioille raivostuneensa tyttöystävälleen ja halunneensa tuhota omaisuutta. Valvontakameran video paljasti miehen tuhonneen esimerkiksi kaksi antiikin kreikasta peräisin olevaa vaasia ja keraamisen maljakon, joiden arvo oli yhteensä viisi miljoonaa dollaria.

Mies vahingoitti myös muun muassa museon tietokonetta ja puhelinta. Vahinkojen tarkka summa ei ole tiedossa. NBC-uutissivuston mukaan Hernandez pidätettiin ilkivallanteosta epäiltynä, ja hän on sittemmin myöntänyt tekonsa.