103-vuotias ruotsalaismummeli hyppäsi laskuvarjolla – maailman vanhimpana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalainen vanhus on rikkonut hämmästyttävän ennätyksen. Ruth Larssonista tuli 103-vuotiaana maailman vanhin laskuvarjohyppääjä. Ennätyksen vahvisti Guinnessin ennätystenkirja.

Ruth Larsson suoritti tandem-laskuvarjohypyn yhdessä laskuvarjohyppääjä Joackim Johanssonin kanssa Motalassa. Suoritus ikuistettiin viraalina sittemmin leviinneksi videoksi. Larsson ei ole pitkästä iästään huolimatta harrastanut hurjapäistä lajia kauaa, sillä UPI-sivuston mukaan hän suoritti ensimmäisen hyppynsä 101-vuotiaana.

Larsson rikkoi maailman vanhimpana tehdyn tandem-laskuvarjohypyn ennätyksen täpärästi. Hän oli hypätessään 103 ja 269 vuotta vanha, kun taas aikaisempaa ennätystä pidellyt Kathryn Hodges oli 103 vuotta ja 129 päivää vanha rikkoessaan sen.