Tässä on maailman suurin jaffakeksi – ennätyksessä mukana ruokaohjelman julkkis

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marmeladitäytteiset ja suklaakuorrutteiset jaffakeksit ovat suosittu herkku etenkin Iso-Britanniassa. Nyt maassa on valmistettu niin suuri jaffakeksi, että siitä riittää reilusti useammallekin herkuttelijalle.

Brittiläinen välipalayhtiö McVitie’s teki yhteistyötä Koko Britannia leipoo -ohjelmasta tunnetun Frances Quinnin kanssa valmistaakseen maailman suurimman jaffakeksin. Valmis luomus painoi yli 80 kiloa ja vastaa kooltaan 6 557 perinteistä jaffakeksiä. Työtunteja keksin leipomiseen kului yhteensä 11.

Valmis luomus tarjoiltiin lopulta Iso-Britannian Talent-ohjelman vieraille ja työryhmälle Lontoossa. Frances Quinn voitti Koko Britannia leipoo -kilpailun vuonna 2013. Hän rikkoi myös edellisen suurimman jaffakeksin ennätyksen vuonna 2017 luotuaan halkaisijaltaan 1,2 metrin kokoisen keksin.