83-vuotias purjehti yksin Tyynenmeren yli: ”Älä anna unelmiesi jäädä unelmiksi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valtameren halki yksin purjehtiminen on jo sellaisenaan melkoinen saavutus. Japanilaisen Kenichi Horien kohdalla Tyynenmeren yli purjehtimisesta tekee vielä erityisemmän se, että hän teki sen maailman vanhimpana ihmisenä.

Kenichi Horie ylitti Tyynenmeren 4. kesäkuuta ollessaan 83-vuotias. Hän purjehti yksin yhtäjaksoisesti San Franciscosta Japanin Kiin niemimaalle alle kuusimetrisellä ja 990 kiloa painavalla purjeveneellä. Matka kesti yli kaksi kuukautta.

– Älä anna unelmiesi jäädä pelkiksi unelmiksi. Etsi jokin määränpää ja työskentele sen saavuttamiseksi. Tällä tavalla sinua odottaa upea elämä, kuvaili Horie CNN-uutissivustolle.

Horien mukaan matka oli toisinaan haastava, mutta hän soitti perheelleen vähintään kerran päivässä sateliittipuhelimella. Tyynenmeren halki purjehtiminen on miehelle jo tuttua puuhaa, sillä hän teki niin ensi kertaa vuonna 1962 ollessaan 23-vuotias. Horien mukaan hän haluaa jatkaa purjehdusharrastustaan 100-vuotiaaksi saakka.