Uskomaton härdelli: Brittikylässä jahdattiin juustoa – onnettomuuksilta ei vältytty

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Englannin Gloucestershiressä on järjestetty jo 200 vuoden ajan hämmentävää tapahtumaa. The Cooper’s Hill Cheese-Rolling and Wake -juhlassa juostaan kilpaa mäkeä alas vierivän juuston perässä.

Juustokilpailu oli parin vuoden ajan tauolla koronatilanteen vuoksi. Tänä vuonna sekä paikallisiin että turisteihin vetoava tapahtuma teki kuitenkin jälleen näyttävän paluun. Kilpailun voitti jo 23. kertaa Chris Andersn, joka BBC:n mukaan kertoi osallistuvansa tapahtumaan viimeistä kertaa.

Tapahtumassa kilpailijat jahtaavat kolmen kilon Double Gloucester -juustoa alueen jyrkimpiin kuuluvaa Cooper’s Hill -jyrkännettä pitkin. Juuston nopeus voi olla jopa 110 kilometriä tunnissa, eikä onnettomuuksiltakaan vältytä. Tämä käy selväksi tämän vuoden tapahtumasta kuvatulla hurjalla videolla.