Lähes 4 000 ihmistä menetti sähköt – syypäänä orava

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pienetkin eläimet voivat aiheuttaa suuria asioita. Yhdysvaltojen Minnesotassa tuhannet ihmiset menettivät taannoin väliaikaisesti sähköt kodeistaan yhden jyrsijän takia.

Minnesotan Prior Lakessa koettiin varhain sunnuntaina 5. kesäkuuta mittava sähkökatkos. Jopa 4 000 Minnesota Valley Electric Cooperativen asiakasta menetti Fox 9 -sivuston mukaan sähköt kiinteistöistään. Virrat onnistuttiin lopulta palauttamaan noin tunnin päästä sähköjen katkeamisesta.

Sähköyhtiön mukaan oikosulun oli aiheuttanut orava. Jyrsijän kerrotaan päätyneen liian läheiseen kontaktiin sähköaseman laitteiden kanssa. Sähkökatkoksen aiheuttaneen oravan kohtalo ei ole selvillä, mutta vastaavat tapaukset päättyvät usein kehnosti eläinten kannalta.