Anteeksi mitä? Alko avaa alkoholittoman myymälän – kiertää kesällä ympäri Suomea

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alko tuo jo nimensä puolesta useimmille suomalaisille todennäköisesti mieleen alkoholin. Nyt Alko avaa kuitenkin myymälän, jossa myydään pelkästään alkoholittomia tuotteita. Alkon alkoholiton myymälä ei ole kivijalkaliike, vaan eräänlainen kioski. Alkoholiton Alko kiertää kesän aikana Suomea esimerkiksi festivaalien ja muiden tapahtumien yhteydessä esimerkiksi Tampereella, Kuopiossa, Helsingissä, Jyväskylässä ja Oulussa.

– Asiakkaat toivovat meiltä yhä enemmän myös alkoholittomia juomia. Onkin luonnollista, että palvelumme uusiutuu maailman muuttuessa. Alkoholittomien myynti Alkossa on nelinkertaistunut vuodesta 2012 ja viime vuonna myimme alkoholittomia lähes 17 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020, palvelu- ja tuotekouluttaja Anri Lindström kertoo Alkon tiedotteessa.

Alkoholittomien juomien skaala ja valmistusmenetelmät kehittyvät jatkuvasti. Lindströmin mukaan alkoholittomista juomista ovat kiinnostuneet muutkin kuin vain absolutismin nimeen vannovat, ja yhä useampi on alkanut kyseenalaistamaan omia alkoholiin liittyviä tottumuksia. Kioskin kesäkiertue käynnistyy Turusta 10. kesäkuuta.