Jokeri-elokuvan jatko-osa työn alla – ohjaaja paljasti jo työnimen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joaquin Phoenixin tähdittämä Joker-elokuva herätti jo ennen ilmestymistään kohua ja nousi menestykseksi lippuluukulla. Batman-pahiksen taustatarinasta oman versionsa kertovan elokuvan on nyt vahvistettu saavan jatkoa.

Joker-elokuvan ohjannut Todd Phillips paljasti Instagramissa Scott Silverin kanssa työstämänsä jatko-osan käsikirjoituksen olevan valmis. Ohjaaja jakoi samassa julkaisussa kuvan Joaquin Phoenixista lukemassa käsikirjoitusta.

Julkaisusta ilmenee, että jatko-osan työnimi on Joker: Folie à Deux. Folie à deux tarkoittaa jaettua hulluutta, ilmiötä, jossa samanlaisia mielenterveysongelmien oireita ilmenee kahdessa toistensa kanssa tekemisissä olevassa ihmisessä.

Joker tuotti yli miljardi dollaria ensimmäisenä Yhdysvalloissa Suomen K-16 -ikärajaa vastaavan R-luokituksen saaneena elokuvana. Elokuva poiki Oscar-palkinnot pääroolia näytelleelle Phoenixille ja sen musiikin säveltäneelle Hildur Guðnadóttirille.