Onko kansallispuistot jo koluttu? Turun saaristosta löytää patikoitavaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Saariston syleilemä Turku on monipuolinen ja suosittu matkakohde, koska kaupungissa voi helposti yhdistää kulttuuri- ja luontomatkailun. Retkeily luonnossa on matkailun trendi, joka jatkuu vahvana myös pandemian jälkeen.

– Mainioita matalan kynnyksen retkeilykohteita ovat kaupungin puistot ja läheiset luontopolut, joihin pääsee päiväretkelle vaikkapa lähiliikenteen bussilla matkaten, Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja vinkkaa.

Turun seudun joukkoliikenne Föli vie esimerkiksi Kuusiston linnanraunioille ja Kurjenrahkan kansallispuistoon, jossa on laaja valikoima opastettuja reittejä taukopaikkoineen. Ruissalon luontopoluille voi piipahtaa myös Fölin vesibusseilla. Turun seudun kauniita maisemia pääsee ihailemaan patikoinnin lisäksi pyöräillen. Pyöräilyreitin voi valita lukuisista vaihtoehdoista aikataulun ja kunnon mukaan.

– Suomalaiset ovat löytäneet kotimaan viehätyksen ja nyt suorastaan janoavat lisää tietoa erilaisista kohteista ja aktiviteeteista – myös salaisista helmistä. Kotimaassa matkaillaan myös siksi, että halutaan tukea paikallisia matkailualan yrittäjiä, Hirvenoja taustoittaa.