Päättäjäisviikonlopun saldo: Poliisi hävitti 784 litraa alaikäisten alkoholijuomia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Koulujen päättymisviikonlopun päihdevalvonnassa sekä hävitetyn alkoholin että lastensuojeluilmoitusten määrät vähentyivät viime vuodesta. Valvonnan painopistealueina olivat erityisesti nuorten kokoontumispaikat, kuten lasten leikkipaikat sekä päiväkotien ja koulujen pihat. Valvontaa tehtiin monilla paikkakunnilla yhteistyössä Nuoriso- ja sosiaalitoimen sekä Aluehallintoviraston alkoholitarkastajien kanssa.

Poliisin hävitti viikonlopun aikana noin 784 litraa alkoholijuomia, josta noin 650 litraa oli olutta, lonkeroa tai siideriä ja loput viinejä sekä väkeviä alkoholijuomia. Viime vuonna alkoholia hävitettiin 870 litraa. Poliisi kirjoitti tehovalvonnan aikana alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä 105 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta, sakkovaatimusta tai rikesakkomääräystä.

Lisäksi poliisi teki 256 lastensuojeluilmoitusta lastensuojeluviranomaisille. Poliisitarkastaja Kai Vepsäläinen Poliisihallituksesta kertoo, että rikoksiin syyllistyneiden lasten ja nuorten lukumäärä oli tänä vuonna noin 270, mikä on samaa luokkaa kuin viime vuonna. Valtaosa viikonlopun aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15–17-vuotiaita, mutta joukossa oli myös 24 alle 15-vuotiasta.