Miehet kyllästyivät seksuaalivähemmistöjen kampanjointiin – varastivat ja polttivat pride-liput

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka on koskenut viime vuonna tapahtunutta pride-lippujen anastamista ja polttamista. Motiiviksi paljastui kyllästyminen seksuaalivähemmistöjen esillä oloon.

Kerroimme jo aiemmin, että Oulun kaupungintalon, Oulun taidemuseon sekä Oulun yliopiston lipputangoista anastettiin pride-lippuja viime vuoden elokuussa. Poliisi sai esitutkinnassa selville, että anastettuja lippuja oli myös poltettu. Poliisi epäilee teoista kahta oululaista noin 20-vuotiasta miestä.

– Esitutkinnassa toinen epäillyistä kertoi lippujen anastamisen ja polttamisen motiivina olleen kyllästyminen seksuaalivähemmistöjen liialliseen esillä oloon, poliisista kerrotaan.

Oulun poliisilaitos on saanut valmiiksi tapausta koskevan esitutkinnan. Asiakokonaisuus on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan. Kahta oululaista miestä epäillään kahdesta varkaudesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.