Helsingin poliisi alkoi tiedottaa passijonosta Twitterissä: ”Ota tämä ketju seurantaan”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Passihakemuksissa on ollut kevän ja kesän aikana poikkeuksellisen paljon ruhkaa. Tilanne on paha erityisesti pääkaupunkiseudulla. Esimerkiksi Helsingin pääpoliisiasemalla Länsi-Pasilassa on nähty aamuisin kymmenien ihmisten jonoja.

Nyt poliisi on alkanut viestittämään päivittäin Pasilan passijonon pituudesta. Helsingin Poliisin Twitter-tilille lisättiin julkaisu, jossa jonotilanteesta kerrotaan reaaliaikaisesti. Poliisin mukaan passijonon pituus vaihtelee päivittäin ja päivän mittaan.

– Emme voi valitettavasti ennustaa millainen jono minäkin päivänä on, mutta voimme noin kerran päivässä näyttää millainen tilanne on juuri nyt. Jos passin hankinta on suunnitteilla, ota tämä ketju seurantaan, Helsingin poliisi kirjoitti.

Ensimmäinen kuva jonosta julkaistiin tilillä maanantaina 13. kesäkuuta kello 10. Poliisin mukaan passijonoja pyritään edelleen purkamaan kaikin keinoin.