Espoossa järjestetään syksyllä Suomen suurin CS-turnaus – mukana alan huippuja

Digi Pelit Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Espoossa järjestetään syksyllä suuri e-urheilutapahtuma. Elisa Esportsin Espoon Metro Areenalla marraskuussa järjestämä Elisa Masters Espoo on Suomen historian suurin Counter-Strike-turnaus. Se on osa ESL Pro Tour -kiertuetta.

Turnauksessa jaetaan palkintorahaa 200 000 euron edestä. Summa on suurin, jota kotimaisissa CS-turnauksissa on koskaan jaettu. Voittorahoista kilpailevat yhteensä 12 joukkuetta, joista kahdeksan kutsutaan turnaukseen menestyksen perusteella.

Järjestäjien mukaan turnaukseen ainoa toistaiseksi vahvistettu osallistuja on ENCE. Joukkue on Counter Strike -pelaamiseen keskittyvän HLTV:n maailmanlaajuisen listan toisella sijalla.

Turnauksen voittajalle avautuu paikka Puolassa vuonna 2023 järjestettävään IEM Katowiceen, yhteen tärkeimmistä CS-kilpailuista. Masters Espoo käynnistyy studiopelien muodossa 16.-17. marraskuuta, ja yleisölle avoin areenaosuus järjestetään 18. marraskuuta. Loppuottelu pelataan 20. marraskuuta.