Astroworldin festaritragediasta nostettu 4 932 oikeusjuttua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Houstonissa järjestetyillä Astroworld-festivaaleilla tapahtui viime vuoden lopulla vakava onnettomuus. Kahdeksan ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui räppäri Travis Scottin esiintymisen aikana syntyneessä kaaoksessa, mutta artisti jatkoi esiintymistään. Tapahtunut on sittemmin johtanut oikeustoimiin.

Onnettomuushetkellä yleisössä ollut henkilö nosti tapahtuneen jälkeen siviilikanteen Travis Scottia ja räppäri Drakea vastaan. Kanteessa artisteja syytettiin mellakkaan ja väkivallan yllyttämisestä. Miljoonan dollarin vahingonkorvauksia vaativassa kanteessa myös Live Nation -tapahtumayritystä syytettiin siitä, ettei yleisön turvallisuudesta oltu huolehdittu tarpeeksi hyvin.

Myös toinen tapahtumahetkellä yleisössä ollut ja onnettomuudessa loukkaantunut henkilö nosti kanteen Travis Scottia ja taoahtuman järjestäjiä vastaan. Sen mukaan vastaajat eivät välittäneet yleisöön kohdistuneista riskeistä, ja joissain tapauksissa yllyttivät vaaralliseen käytökseen. Kanteen nostaja vaatii ainakin miljoonan dollarin vahingonkorvauksia.

Nämä eivät ole yksittäistapauksia, sillä festaritragediasta nostettu 4 932 oikeusjuttua toukokuuhun 2022 mennessä. Äskettäin selvisi, että artisteja ja konserttijärjestäjää syytetään Vulture-lehden mukaan jopa 5 000 ihmisen loukkaantumisesta festivaaleilla. Paikalla oli yhteensä noin 50 000 katsojaa. Nuorin menehtyneistä oli yhdeksänvuotias poika.