NASA perusti UFO-tutkijaryhmän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on kiinnostunut tunnistamattomista lentävistä esineistä, eli ufoista. NASA on paljastanut perustaneensa tutkimusryhmän, jonka tavoitteena on perehtyä ilmiöön ja siihen liittyviin tapauksiin.

NASA ei tosin puhu varsinaisesti ufoista, vaan käyttää Yhdysvalloissa nykyään virallisessa käytössä olevaa termiä UAP. UAP on lyhenne sanoista unidentified aerial phenomena, eli tunnistamaton ilmailmiö. NASAn mukaan sillä tarkoitetaan taivaalla havaittuja kohteita, joita ei tunnisteta esimerkiksi lentokoneiksi tai luonnollisiksi ilmiöiksi.

NASAn UAP-tutkimus keskittyy analysoimaan käytettävissä olevaa tietoa havainnoista ja kerää niitä lisää. Tarkoituksena on lisätä ilmiöön liittyvää tieteellistä ymmärrystä. Tutkimusryhmän toiminta alkaa syksyllä 2022.

NASA toteaa, etteivät UAP-ilmiöiden taustalla ole todennäköisesti avaruusolennot. Avaruusjärjestön mukaan tunnistamattomien ilmailmiöiden tutkimus on tärkeää sekä kansallisen turvallisuuden että ilmailun turvallisuuden kannalta.