Onko sinulla ohuet hiukset? Älä tee näitä virheitä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Stressin, ikääntyminen ja ruokavalio voivat vaikuttaa hiustenlähtöön. Ohuet hiukset voi kuitenkin saada elinvoimaisemmaksi oikeanlaisella rutiinilla. Ei kuitenkaan kannata käyttää liian montaa tuotetta kerrallaan.

Esimerkiksi liiallinen shampoopesu voi poistaa luonnollisia hiuspohjan öljyjä, jolloin hiukset kuivuvat ja saavat signaalin rasvoittua herkemmin, kun taas liian monien muotoilutuotteiden levittäminen voi aiheuttaa lian kertymistä hiuksiin. Lisäksi tuotteiden liiallinen käyttö voi vaikuttaa päänahan terveyteen ja estää hiusten kasvua.

Helpoin ratkaisu on vähentää käyttämiensä tuotteiden määrää. Valitse yksi tai korkeintaan kaksi tuotetta, jolloin hiusten saama kemikaalikuorma pysyy maltillisena ja niiden oma volyymi kasvaa. Shampoota on käytettävä pienen pisaran verran. Kannattaa suosia tuotteita, joissa on kasvua stimuloivia ja paksuutta lisääviä ainesosia, kuten biotiini, keratiini, minoksidiili ja ginseng. Piparminttu-, risiini- ja rypäleensiemenöljy ovat myös hyviä valintoja, jotka eivät rasita hiuksia.